Presentació a Espolla, 18 d’abril

Aquest divendres 18 d’abril portem el documental “Transmissions. Memòries de Lluís Sala” a la frontera, a Espolla, a l’Alt Empordà, a les 22:00h a la Sala de la Fraternal.

L’acte s’inscriu dins el 75è aniversari de l’Exili que organitza l’Ajuntament d’Espolla i  inclou la inauguració de la Placeta de l’exili i la presentació del llibre Camí d’Argelers el dissabte 19 d’abril.

Es tracta de la primera presentació a les comarques de Girona i ens agrada molt ser a prop dels amics de l’Empordà i dels camins que van trepitjar Lluís Sala i milers refugiats republicans ara fa 75 anys.

Entrada lliure, us hi esperem!
Transmissions

Cartell presentació Espolla

 

 

14 d’abril de 1946, un petit acte de resistència

El 14 d’abril de 1946 era Diumenge de Rams.

 

La Felicitat Baraldés feia ja més de nou mesos que estava embarassada de la seva primera i única filla. Aquell dia encara va tenir els ànims d’anar a misa de rams. Cap al vespre va començar el part que es va allargar fins poc més enllà de les 12 de la nit. El doctor Frederic Vers de Callús, republicà convençut, s’havia dirigit al domicili de la família cap a les vuit del vespre, aleshores a la carretera de Cardona 48, i hi va tornar poc abans de les dotze de la nit. La única filla del Lluís Sala i la Felicitat Baraldés, la Maria Dolors, va néixer passada la mitjanit, cap a la una o dos quarts d’una del dia 15, però l’ex-combatent de la vint-i-set Divisió, la Bruixa, i el metge republicà del poble van acordar inscriure a la petita el dia 14 d’abril, aniversari de la proclamació de la República.

 

En la llarga nit del primers anys del franquisme, aquest va ser un petit gran acte simbòlic de resistència. Esperem poder veure un altre naixement republicà aviat!

 

Lluis Sala i Felicitat Baraldés amb la seva filla Maria Dolors

Lluis Sala i Felicitat Baraldés amb la seva filla Maria Dolors