El documental

El meu avi té 97 anys i és un apassionat de la història. De la història del seu poble, Callús, i de la guerra civil, en què va combatre gairebé dos anys. Des de petit el recordo estudiant-la i, amb els anys, n’ha fet el leitmotiv de la seva vida. El meu avi i tres companys més, el Tista, el Pessarrodona i el Farreras, van fer la guerra en vàries seccions de transmissions de la 27a divisió, la Bruixa, que va participar en les principals batalles del conflicte.

A principi dels vuitanta, durant la transició, els quatre amics es retrobaren i decidiren revisitar els espais on havien combatut feia més de quaranta anys, en un exercici de reconstrucció de la seva memòria personal. Avui, al cap de trenta anys, el Tista, el Pessarrodona i el Farreras són morts, i el meu avi gairebé no pot viatjar.

Decidim visitar aquests espais tot proposant una reflexió sobre els processos de recuperació que s’han dut a terme. Què en queda avui en dia? Com es construeix la memòria personal i col·lectiva? S’ha fet prou en democràcia per recuperar de l’oblit dels vençuts? Com afecta això a la societat actual?

 

Un comentari a “El documental

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *