Indrets.1 EL MERENGUE. Santuari de la lleva del biberó.

El Merengue és un petit turó situat al terme de Camarasa, a la Noguera. L’any 1938 era un dels límits del cap de pont de Balaguer, creat pels franquistes després de l’avanç fins al Segre. Des d’allí havia de començar la futura invasió de Catalunya. A final de maig, els republicans llançaren un atac per recuperar la zona on entraren en combat molts membres de la lleva del Biberó. La batalla s’allargà durant set dies i els republicans no aconseguiren el seu objectiu, tot deixant en el camp un gran nombre de baixes.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>