Indrets.2 L’EBRE. La batalla més llarga i cruent de la guerra.

El dia de 25 de juliol de 1938 va començar la batalla més decisiva de la guerra. Els republicans creuaren el riu aquella la nit i durant 15 dies ocuparen un bast territori, tot i que no aconseguiren arribar fins a Gandesa. L’exèrcit franquista presentà resistència i, en els 100 dies següents, va anar reconquerint tot el territori ocupat pels republicans. Les serres de Pàndols i de Cavalls, Corbera d’Ebre, Gandesa, Vilalba dels Arcs, La Fatarella o el Pinell de Brai són alguns dels indrets lligats per sempre més amb aquesta batalla, que havia de marcar definitivament la sort de la guerra.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>