Indrets.3 L’HOSTAL DE LA MUGA – SANT LLORENÇ DE CERDANS. L’arribada a França de milers de refugiats.

Després d’un periple de gairebé un mes, a inici de febrer de 1939, els protagonistes creuen la frontera amb França. Ho fan després d’un últim recorregut, muntanyes a través, tot passant prop de l’Hostal de la Muga, un antic casalot, avui derruït, situat just a la frontera i que durant molts anys va allotjar maquis, contrabandistes i exiliats. El primer poble que troben és Sant Llorenç de Cerdans on 5.000 refugiats, la majoria soldats, són internats en un camp provisional sense les mínimes condicions per viure-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>