I – Entrevistant els darrers supervivents i els descendents.

lluis ent“Durant molts anys, d’acabada la guerra fins allà als anys 70, no podies saber res… A partir de l’any 70  ja es va començar d’escriure una mica sobre la guerra. Però quan es va començar a saber molt va ser a partir de la mort del Franco, aleshores sí, però fins aleshores, no podies saber res.” Lluís Sala Sala.

 

Captura de pantalla 2012-10-22 a les 17.02.21“De la guerra cap aquí, la meva sogra, era d’aquelles que deia: <<Com que ho havíem passat tant malament, no en volíem mai més sentir-ne a parlar…>> I no se’n parlava mai. I ara encara…” Felicitat Baraldés Portí.

 

IMG_9415

“Molta gent diuen: allò ja està passat. Però bé, nosaltres som un passat també, sense el passat nosaltres no hi seriem i per tant som memòria. Si avui som aquí és en memòria d’ells.” Josep Farreras Sala.

 

 

IMG_9428

“Alguna anècdota puntual, però tampoc en parlava massa. Ell anava apuntant amb aquella llibreta que jo l’havia vist alguna vegada, però que no l’agafaves ni per fer el xafarder. I ara ha sortit, remenant i remenant papers.” Josep Maria García Seuba.

 

 

“Ho feia per no fer-me patir a mi. Ell no deia res. Eren uns anys que tenies que callar molt. El meu fill si que li deia: <<Què iaio? Has tirat gaires tiros?>> I ell no volia saber res d’això. Sempre li sortia amb una altra cosa.” Hermínia Pessarrodona Riera.

IMG_9447

Un comentari a “I – Entrevistant els darrers supervivents i els descendents.

  1. M’he emocionat molt amb la web i la noticia del diari Ara. Visitant la meva web sabreu perquè.
    La 27 Divisió va estar 9 dies al poble (la Bisbal de Falset) abans d’incorporar-se a la Batalla de l’Ebre i a la fossa comuna del cementiri municipal hi ha molts soldats enterrats que morien a la Cova Hospital de Santa Llúcia.

    El meu reconeixement i admiració

    Enric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *