Indrets.4 SEPTFONDS. La història s’uneix amb la Segona Guerra Mundial.

El camp de Septfonds, també conegut com a Camp de Judes, està situat a l’interior de França, a 300 kilòmetres de la frontera, dins del departament del Tarn et Garonne. Forma part del conjunt de camps (com Barcarès, Brams o Gurs) que les autoritats franceses construïren per allotjar a milers de refugiats. Molts d’ells, com el Tista i el Pessarrodona, acabaran en batallons de treball i, més tard, amb l’esclat de la Segona Guerra Mundial, aquests camps serviran per recloure a jueus que seran deportats a Auswitch. El meu avi explica que va ser el primer en sortir-ne, a inici de maig de 1939, amb l’ajut d’un diputat comunista francès.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>