TRANSICIÓ (ANYS 80). Reconstrucció personal després de 40 anys de silenci

 


“Ens reuníem, ens hi portava el meu gendre, amb cotxe. Ens reuníem quatre i ell cinc, i vam anar a la Serra de Pàndols, a l’Ebre i a Camarasa. Aquestes últimes les feien i organitzaven la quinta del 41 (…) I desprès fèiem aquestes amb el cotxe particular i anàvem cap a l’Ebro i havíem fet tres o quatre viatges.”      Lluís Sala Sala

  


 

 

“Ens hi porta amb el seu cotxe en Josep Algué,gendre d’en Lluís Sala, una persona plenade voluntat, ja que sempre està dispost a fer-ho com si sentís satisfacció al veure’ns a nosaltres reunits, recordant els dies passats en aquella cruel i despiadada guerra. Gràcies Josep, crec poder donar-te-les en nom de tots (…) Ja som al que van ser els camps de batalles. Estem recorrent i mirant el que va ser el poble de Corbera. Tot són runes, no hi ha ni una casa sencera. Volem localitzar els tinardons d’una casa on un dia a la nit quan estàvem a la serra de cavalls baixarem a buscar vi, però no sabem o no recordem quina és. Han passat tants anys! Aleshores no estàvem per fixar-nos en res, ni podíem somiar que algun dia tornaríem allí.” Joan Baptista García Argüelles, Tista

 

 


              


“Primer hi vam anar amb un seu cosí de Santpedor que es deia Andreu, amb la seva dona i jo… i ens va portar el gendre, l’home de la Maria Dolors. Vam anar a veure tots els llocs que havien estat i feien els comentaris: <<que si aquí aixòs, que si aquí allòs>> i les dones escoltàvem i ja ens va agradar (…) S’ho passaven bé, el que passa és que han anat fallant tots i ara ja no en poden fer d’excursions amb els amics de la guerra. Gairebé han anat fallant tots, primer els més joves.” Felicitat Baraldés Portí                               


 

          

 

“En parlàvem sempre! Sempre, sempre! Quan et trobaves, quan ens trobàvem, sempre la conversació gairebé sempre era del mateix. I havíem fet sortides cap a Olot. Perquè hi havia un tinent de transmissions que es deia Pau Pau Canet i hi havia molta relació.”   Lluís Sala Sala

 


AL TURÓ DEL MERENGUE, CAMARASSA

 Setembre de 1981 

 

 

 

 

 

ALS ESPAIS DE LA BATALLA DE L’EBRE

 Març de 1982


 

 

 

AL CAMP DE SAINT LAURENT DE CERDANS, FRANÇA   

Juliol de 1981      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>