EL DOCUMENTAL (2011-2012). Recuperem i fem públics els valors de la nostra història.

 


 


“Per a mi la guerra civil sempre ha estat la història del meu avi i de la seva generació. Suposo que per això vaig estudiar història. Avui, però, més enllà dels grans esdeveniments, vull aprofundir en les seves vivències per entendre millor el seu relat.”  Jordi Algué Sala

 


 

“El meu avi sempre m’ha parlat dels seus companys de transmissions. El seu relat de la Guerra sempre ha anat acompanyat dels viatges que van fer junts a l’inici dels anys 80. Trenta anys més tard, en Tista, el Farreras, el Pessarrodona són morts, i el meu avi gairebé no pot viatjar. Decideixo visitar aquests llocs i veure què en queda avui en dia d’aquests espais de memòria.”  Jordi Algué Sala

 


“Potser ara és el moment en què es poden dur a terme aquests temes de recuperació de memòria històrica perquè la generació dels nostres avis havien interioritzat el silenci, molt… I la dels nostres pares  havien viscut i s’havien criat en aquell silenci i per tant el tenien bastant assumit. Nosaltres som el que primers que a vegades preguntem, potser des d’un punt de vista potser massa innocent: <<Què va ser aquella guerra>>” I bé, aquestes preguntes són les que a vegades et posen a respostes que no agraden… Aquests són els perills de furgar a la memòria.”  David Tormo Benavent

 

         


 

“Hi ha hagut silencis absoluts. Hi ha hagut: <<no en vull sentir a parlar>>, és a dir al revés, no la generació afectada sinó la següent dient: <<a mi no m’atabalis>>. Amb la qual cosa s’ha pogut recuperar en la tercera generació quan ha estat el nét qui ha interrogat a l’avi i aquest: <<menys mal!>>, ara que em dones la oportunitat és quan t’ho explico.”        Martí Marín Corbera

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>